Watt balance, large view


Autor:
Photo by Richard Steiner (Původně soubor načetl Greg L na projektu Wikipedie v jazyce angličtina)
Přisuzování:
Obrázek je označen jako „Vyžadováno uvedení zdroje“ (Attribution Required), ale nebyly uvedeny žádné informace o přiřazení. Při použití šablony MediaWiki pro licence CC-BY byl pravděpodobně parametr atribuce vynechán. Autoři zde mohou najít příklad pro správné použití šablon.
Formát:
550 x 474 Pixel (293997 Bytes)
Popis:
The Watt balance at the US National Institute of Standards and Technology (NIST). This is an experimental, extremely accurate mass measuring instrument. The vacuum chamber dome, above the apparatus, descends during use so it operates in vacuum. The Watt balance measures mass by comparing it to atomic units, Planck's constant and the speed of light. It is being developed to provide a more accurate standard of mass than the current one. Currently the primary standard defining all the world's mass and weight units is the International Prototype Kilogram (IPK), a cylinder of platinum-iridium alloy kept in a vault at Sevres, France. It is the only unit defined by a physical artifact, so it is vulnerable to damage and deterioration over the years, and in fact has been found to vary in mass. When it is perfected, the Watt balance will be used to "weigh" the IPK, defining the kilogram by atomic units so a physical prototype will not be needed, creating an "electronically" defined kilogram.
Komentář k Licence:
VRT Wikimedia

Toto dílo je svobodné a může ho kdokoli užívat pro jakýkoli účel. Pokud si přejete tento obsah užít, nemusíte žádat o svolení, pokud dodržíte všechny licenční požadavky uvedené na této stránce.

Wikimedia obdržela e-mail s potvrzením, že držitel autorských práv souhlasil se zveřejněním za podmínek uvedených na této stránce. Tuto zprávu zkontroloval člen VRTS a uložil ji v našem archivu svolení. Ke komunikaci mají přístup důvěryhodní dobrovolníci v záznamu #2007101710016867.

Pokud máte dotazy k archivované komunikaci, použijte prosím nástěnku VRT. Odkaz na záznam: https://ticket.wikimedia.org/otrs/index.pl?Action=AgentTicketZoom&TicketNumber=2007101710016867
Find other files from the same ticket: SDC query (SPARQL)

Licence:
Credit:
Na Commons přenesl z en.wikipedia uživatel Mormegil pomocí nástroje CommonsHelper.
Sdílet obrázek:
Facebook   Twitter   Pinterest   WhatsApp   Telegram   E-Mail
Více informací o licenci na obrázek naleznete zde. Poslední aktualizace: Fri, 09 Feb 2024 11:06:02 GMT


Relevantní články

Wattové váhy

Wattové váhy známé též pod anglickým názvem „watt balance“ jsou extrémně přesný přístroj pro měření hmotnosti anebo Planckovy konstanty. V roce 1975 je navrhl Bryan P. Kibble z britské Národní fyzikální laboratoře (NPL) a proto též Kibbleovy váhy. .. pokračovat ve čtení